Dépouillerbifteck avec beau fille!

Kock: Christoffer Rosendahl
Kock: Lisa Johansson

Idag lagade jag och Lisa en fransk klassiker som vår goda vän Mat-Tina mezzade och tipsade oss om. Vi tackade och mezzade tillbaka (kan ej ge ut nummer). Vi såg att Gynning försökte sig på denna klassiker igår men brände självklart biffen! Klantigt, men är man ingen kock så är man inte.

Ingredienser
4
4
skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck (Lycklig ko)
8 50 g riven permesanost
4 4 skivor rökt skinka (Lycklig gris)
dijonsenap, ca 1 tsk per biff
flingsalt, 1 krm per biff
3 3 msk neutral olja till stekning

Dubbelpanering
3 3 st ägg
2 2 dl mjöl
4 4 dl ströbröd

Potatismos
300 300 g skalad potatis, kokas i 1 liter vatten samt ½ msk finsalt (Helst odlad av skånsk herre i slips)
1.5 1.5 dl mjölk
2 2 msk smör
0.5 0.5 dl hackad persilja
2 2 st rivna vitlökar

Det gröna
1 1 paket frysta grönsaker

Gör så här:
1.
Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senapen, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop. (Gör som oss, inte som Tina! Tina bara snackar).

2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.

3. Stek gyllenbrunt i olja ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn. Men inte för kallt heller. Tänk medelhavsklimat!

4. Potatismos och ärtor: Koka potatisen mjuk. häll i mjölk och smör, vispa med elvisp tills att den är riktigt fluffig. Blanda i vitlöken och persiljan, smaksätt med salt och peppar. Värm på ärtorna i lite vatten och en kula smör, salta och peppra. Blanda ner finhackad schalottenlök.

Tänk på att ge din fru mycket beröm!

<3

Här ser ni två kära som njuter av ännu en god måltid! Lyckat! JA!

 


Kommentarer
Postat av: Cam

Härligt jobbat gubbar och fru!

2009-09-22 @ 22:55:52
URL: http://surferbeads.blogg.se/

RECEPT:

1 tsk av ditt namn:
Spara!

5 dl av din epostadress:

1 msk av din blogg:

Din ingrediens:

Trackback
RSS 2.0